RSS 2 Feed

Honden zonder jas

In Venetië is het gebruikelijk honden ’s winters een jas aan te doen, zeker kleine honden. 10 graden celsius of minder: jas aan. Zo leren de honden dat hier.

Maar wat zag ik vandaag? Een mevrouw, geheel in bont gehuld (jas, laarzen, muts) met drie bijpassend gekleurde teckels, maar… zonder jas! dame-met-hondjes2
En zo warm was het niet. Met een logé zat ik op dat moment weliswaar buiten in de zon aan de lunch, maar zodra je je uit de zon waagde was het meteen maar een graad of 2, 3.  Dus echt wel jasjesweer.  Voor Venetiaanse honden dan.
Zou het een nieuwe mode worden, bij ton sur ton de honden  jasloos door het leven?

Gepost in Algemeen, Dagelijks leven door Admin
Tags: , , ,
No Comments »

Kleine aardbeving

Vanmiddag tegen half vijf was er een aardbeving bij Bologna. Niet zo’n erge, maar evenmin helemaal te verwaarlozen: 5.2 op de schaal van Richter.
Het was hier vaag te merken, er was even het soort gedreun wat je in Amsterdam voelt wanneer een zwaar beladen vrachtwagen voorbij dendert. Ik dacht nog: hè, wat vreemd,  zulk gedreun in Venetië.
Maar nee, niks verkeersgedreun. Een aardbeving, de eerste van mijn leven. In elk geval de eerste die ik bewust heb meegemaakt.

Gepost in Algemeen, Dagelijks leven door Admin
Tags: , , ,
No Comments »

Spullen vervoeren

Hier geen fietsen of auto’s om spullen te vervoeren: dat doe je lopend met een karretje.   Steekkarren zijn er in alle mogelijke soorten, maar allemaal met solide wielen die berekend zijn op het passeren van de trapbruggen. Bepaald imponerend zijn de karren waarmee de vuilnis dagelijks wordt opgehaald:  zo’n 80 cm breed, 150 cm lang  en voorzien van hoge randen om plaats te hebben voor zoveel mogelijk vuilniszakjes.  Telkens wanneer een vuilniskar vol is wordt hij geleegd in een nabij gelegen vuilnisboot.
Er is  geen huishouden zonder boodschappenkar, iedereen heeft er wel een. Ik ook. Niet meteen, maar nadat ik mijn eerste pak met zes flessen water naar huis had gesjouwd heb ik er direct een gekocht. Die pakken hebben vervelende handvatten, ze snijden bijna in je hand. Dus het volgende pak met zo’n karretje gehaald.

En op de vuilniswagens na passeren al die karren – kinder- en wandelwagens inbegrepen – de bruggen op dezelfde manier. Brug op: de kar tree voor tree omhoog trekken, bovenop de brug keren en de kar dan tree voor tree  voor je uit laten zakken.boodschappenkarretje

Gepost in Algemeen, Dagelijks leven door Admin
Tags: , , ,
No Comments »

Adventstijd

Mogen Nederlandse kinderen voor Sinterklaas hun schoen zetten, Italiaanse kinderen hebben een adventskalender.

Adventkalender met lekkers.

Adventkalender met lekkers.

Voor de periode van vier weken voor Kerstmis
er in Italië kalenders van alle mogelijke materialen. In Venetië zijn het vaak wandkleden, kalenders van stof met kleine zakjes erop. Je zou zo’n kleed mooie kunnen quilten, denk ik.
Op het kalenderwandkleed zitten evenveel zakjes als de adventperiode telt en in elk zakje zit iets lekkers, vaak een chocolaatje.  En elke dag van de advent mag een kind één zakje openmaken
en het lekkers opeten dat erin zit.

Gepost in Dagelijks leven, Eten en drinken, Feesten door Admin
Tags: , , ,
No Comments »
WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Inloggen